Skip to main content
  • Fritten
ET TRYGT STED AT VÆRE – ET GODT STED AT LÆRE

Fritidstilbud til elever fra 0.-5. klasse

Fritten på Vinderød Privatskole

Fritten er Vinderød Privatskoles fritidstilbud til elever fra 0.- 5. klasse. Vores skole ligger i Halsnæs i Nordsjælland.

Fritten åbner, når de første klasser har fri fra skole og har åbent til kl. 17.00.

Personalet i Fritten er kendt af eleverne fra skoletiden, da de ud over fritidsdelen også har ressourcetimer i indskolingsklasserne samt er en del af indskolingsteamet.

Sådan foregår en dag i Fritten

Der er morgenåbent for tilmeldte børn fra 6.00-8.00.
De børn der ikke har spist derhjemme har mulighed for at spise morgenmad mellem 6.30 og 7.20. Lidt før 8.00 går alle børn i klasserne.

Når børnene har fri fra skole, går personalet i 0.-3. klasse hen og henter børnene.

Personalet fortæller børnene, hvad der sker i Fritten om eftermiddagen, og de krydser børnene ind.

4.-5. klasse krydser sig selv ind, når de kommer.

Fra kl. 14.00 -15.00 er der café, hvor børnene har mulighed for at komme og få et lille mellemmåltid. Som udgangspunkt består dette måltid af frugt og rugbrød, men det kan også være, at vi går ud og laver suppe på bålet.

Kl. 16.30 er alle værksteder og aktiviteter lukket ned, og vi er enten i stuen eller ude i haven.

Kl. 17.00 lukker Fritten.

Mulighed for forskellige aktiviteter

Frittens personalegruppe består af medarbejdere med mange forskellige kompetencer, og der er altid mulighed for at lave forskellige ting i vores fritidstilbud.

Der bliver bygget huler, leget med Lego og spillet forskellige spil, og børnene leger både inde og ude. Der er rigtig gode udearealer, hvor der ofte er aktiviteter såsom bål, rollespil, snitteværksted, boldspil og mange andre forskellige ting.

Der er åbent i gymnastiksalen de fleste eftermiddage. Derudover er der et dejligt hobbyrum på 1. sal og et sprudlende kreativt værksted i kælderen, hvor der bliver bygget og kreeret fantastiske og sjove ting.

Vi laver jævnligt aktiviteter, som er målrettet de ældste elever i 4. og 5. klasse, og der er hver måned enten en svømmehalstur eller en klubaften. Klubaftenerne har forskellige temaer, som kan være med aftenløb, grillhygge eller en gamer-aften.

Det er personalets oplevelse, at de ældste synes, det er rart at kunne trække sig tilbage. Samtidig er de rigtig gode til at være med til de aktiviteter, der måtte være både inde og ude på tværs af klasserne.

Praktisk information om vores fritidstilbud

Alle børn skal have skiftetøj og regntøj i garderoberne. Vi har ikke lånetøj.

Alle børn skal rydde op efter sig, inden de går hjem, og de skal krydse sig ud og sige farvel til dagens ”Sprutte”, som er den voksne, der har telefonen, og som sender børnene afsted.

Vi har et stort udeområde, og der bliver leget mange forskellige steder – så sæt tid af til at hente jeres børn.

Hvis børnene medbringer legetøj hjemmefra, skal der være navn på, og det må ikke være legetøj med lyd. Legetøjet medbringes på eget ansvar, og personalet leder ikke efter legetøj, som er blevet væk.

Fritten er som udgangspunkt skærmfri, hvilket vil sige, at vi ikke har computerspil, ligesom mobiler og tablets skal blive i taskerne.

Telefonnummer til vores fritidstilbud: 30546498

Der kan sendes beskeder via sms. De bliver læst kl. 13.00 og besvaret med ”ok”.

Det er muligt at ringe til Fritten efter kl. 13.00, men husk at den tid vi bruger på at tale i telefon med forældrene går fra børnene.

Ferieåbent i Fritten

I ferierne er der forskellige alternative aktiviteter i Fritten samt ture ud af huset.

Fra d. 1. august har elever med skolestart i 0. klasse mulighed for at komme i fritidstilbud.

Her vil der være fokus på en god opstart for både børn og forældre, og vi vil opfordre til, at perioden, frem til at alle eleverne på skolen møder ind efter ferien, bruges til at vænne jeres barn til Fritten.