Fritten

”Fritten” er Vinderød privatskoles fritidstilbud, til elever fra 0.- 5. klasse.
Vi åbner når de første klasser har fri fra skole, og har åbent til kl 17.00.
Personalet i Fritten er kendt af eleverne fra skoletiden, da de ud over fritidsdelen, også har ressourcetimer i indskolingsklasserne, og er en del af indskolingsteamet.

Dagen i Fritten

Der er morgenåbent for tilmeldte børn fra 6.00-8.00. Om morgenen er vi kun i stuen og køkkenet.
De børn der ikke har spist hjemmefra har mulighed for at spise morgenmad mellem 6.30 og 7.20.
Lidt før 8.00 går alle børn i klasserne.

Når børnene har fri fra skole, går personalet i 0.-3. klasse, og henter børnene.
Vi fortæller børnene hvad der sker i Fritten om eftermiddagen, og krydser børnene ind.
4.-5. klasse krydser sig selv ind når de kommer.

Fra 14.00-15.00 har vi café, hvor børnene har mulighed for at komme og få et lille mellemmåltid.
Som udgangspunkt er det frugt og rugbrød, men det kan også være at vi går ud og laver suppe på bålet.

Kl 16.30 er alle værksteder og aktiviteter lukket ned, og vi er enten i stuen eller ude i haven.
Kl 17.00 lukker Fritten.

Aktiviteter

Vi har en personalegruppe med mange forskellige kompetencer, og der er altid mulighed for at lave forskellige ting i Fritten.
Der bliver bygget huler, leget med Lego og spillet forskellige spil, og børnene leger både inde og ude.
Vi har rigtigt gode udearealer, hvor der ofte bliver lavet bål, rollespil, snitteværksted, boldspil og mange andre forskellige ting.
Vi har åbent i gymnastiksalen de fleste eftermiddage, og vi har både et hobbyrum på 1. salen, og et godt og sprudlende kreativt værksted, hvor der er mange børn der tilbringer mange timer, med at bygge og kreere fantastiske og sjove ting.

Vi har et ”storerum” kun for de ældste elever (4.-5.). Der må de gerne have deres mobiler fremme, og der er der også mulighed for at spille Playstation.
Det er vores oplevelse at de ældste synes at det er rart at kunne trække sig tilbage, men at de samtidig er rigtigt gode til at være med til de aktiviteter der måtte være, på tværs af klasserne, både inde og ude.

Alle børn skal have skiftetøj og regntøj i garderoberne. Vi har ikke lånetøj.
Alle børn skal rydde op efter sig inden de går hjem, og skal krydse sig ud og sige farvel til dagens ”Sprutte” = den voksne der har telefonen, sender børn afsted mm.
Vi har et stort udeområde, og der bliver leget mange forskellige steder, så sæt tid af til at hente jeres børn.
Hvis børnene medbringer legetøj hjemmefra, skal der være navn på, og det må ikke være legetøj med lyd. Det medbringes på eget ansvar, og personalet leder ikke efter legetøj der er blevet væk.

Fritten er som udgangspunkt skærmfri, hvilket vil sige at vi ikke har computerspil, og at mobiler og tablets skal blive i taskerne.
Hvis børnene skal ringe hjem fra deres mobiltelefon, foregår det i køkkenet, sammen med ”Sprutten”.

Frittens tlf nr er: 30546498

Der kan sendes beskeder via sms, de bliver læst kl 13.00, og besvaret med ”ok”.
Det er muligt at ringe til Fritten efter 13.00, men husk at den tid vi bruger på at tale i telefon med forældrene, går fra børnene.

Ferieåbent i Fritten

I ferierne er der tid til at hygge sig, og der vil være forskellige aktiviteter i Fritten, og ture ud af huset.

Fra d. 1. august har kommende 0.klasses elever mulighed for at komme i Fritten, og vi har fokus på en god opstart for både børn og forældre.