Om “fritteren”

”Fritteren” er Vinderød privatskoles fritidstilbud, til elever fra 0.- 6. klasse. Vi åbner når de første klasser har fri fra skole, og har åbent til kl 17.00. I ferierne er der åbent for tilmeldte børn.

Personalet i Fritteren er kendt af eleverne fra skoletiden, da de ud over fritidsdelen, også har ressourcetimer i indskolingsklasserne, og er en del af de kreative fagblokke, primært i indskolingen.

Dagen i Fritteren…

• Der er morgen-fritter fra 6.00-8.00.
    De børn der ikke har spist hjemmefra har mulighed for at spise morgenmad mellem 6.30 og 7.30.
    Der er åbent i stueetagen om morgenen.
    Lidt før 8.00 går alle børn i klasserne.
  • Når børnene har fri fra skole, går personalet i 0.-3. klasse, og henter børnene.
    Vi fortæller børnene hvad der sker i Fritteren om eftermiddagen, og krydser børnene ind.
    4.-6. klasse krydser sig selv ind når de kommer.
  • Der er altid mulighed for at lave forskellige ting i Fritteren. Vi har rigtigt gode udearealer, hvor der bliver lavet bål, rollespil, snitteværksted, boldspil og mange andre forskellige ting.
    Vi har adgang til gymnastiksalen de fleste eftermiddage, og vi har både et hobbyrum på 1. salen, mange rum til at lege i, og et godt og sprudlende kreativt værksted.
  • Fra 14.00-15.00 har vi café, hvor børnene har mulighed for at komme og få et lille mellemmåltid.
    Som udgangspunkt er det frugt og rugbrød. Er man mere sulten, er der mulighed for at man kan skrælle sig en gulerod.
  • Kl 16.30 er alle værksteder og aktiviteter lukket ned, og vi er enten i stuen eller ude i haven.
    Kl 17.00 er der lukket.

Det er vigtigt at der er skiftetøj og regntøj i kasserne. Vi har ikke lånetøj. I tilfælde af regn og våde sko, vil vi bede jer forældre om enten at tage skoene af – eller bruge de blå overtræksfutter. Vi bruger megen tid på at guide børnene i adfærd og opførsel, fordi vi vil have en skole med en god børnekultur– hvor man passer på sig selv, hinanden, skolen, og omgivelserne. Det er i den forbindelse vigtigt at I hjælper jeres børn med at huske, at de skal rydde op efter sig inden de går hjem, og at de skal krydse sig ud og sige farvel til dagens ”Blæksprutte” = den voksne der har telefonen, sender børn afsted mm. Vi sætter pris på at være ude – og der bliver leget mange forskellige steder. Så sæt tid af til at hente jeres børn, vi har store udearealer, og børnene er gode til at udnytte områderne.

Hvis børnene medbringer legetøj hjemmefra, skal der være navn på, og det må ikke være legetøj med lyd. Det medbringes på eget ansvar, og personalet leder ikke efter legetøj der er blevet væk.

Fritteren er som udgangspunkt skærmfri, hvilket vil sige at vi ikke har computerspil, og at mobiler og tablets skal blive i taskerne. Hvis børnene skal ringe hjem fra deres mobiltelefon, foregår det i køkkenet.

Vi har et ”storerum” kun for de ældste elever (4.-6.). Der må de gerne have deres mobiler fremme, og der er der også mulighed for at spille Playstation. Det er vores oplevelse at de ældste synes at det er rart at kunne trække sig tilbage, men at de samtidig er gode til at være med til de aktiviteter der måtte være, på tværs af klasserne, både inde og ude.

Fritterens nr er: 30546498
Der kan sendes beskeder via sms, de bliver læst kl ca 12.30, og besvaret med ”ok”. Det er muligt at ringe til Fritteren efter 13.00, men husk at den tid vi bruger på at tale i telefon med forældrene, går fra børnene.